Και καλή σας όρεξη!
Υλικά
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 6 καρότα τριμμένα
- 2 φλ. κόκκινο κρασί
- 1-2 κλωνάρια μαϊντανό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρύζι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια.
- Στεγνώνουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα.
- Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ροδίζουμε γύρω γύρω. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τριμμένο καρότο.
- Σοτάρουμε για 3-4 ´ να γυαλίσει το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το κλωνάρι μαϊντανού.
- Αφήνουμε να βράσει δυνατά για 2΄ και προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος (1 -1/2 φλιτζάνι) και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
- Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος. Προς το τέλος του βρασμού δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς για να πυκνώσει η σάλτσα.
- Αφαιρούμε το κλωνάρι μαϊντανού.
- Το μοσχάρι στο τέλος μένει με ελάχιστη σάλτσα, μένει σχεδόν με το λάδι του.
- Σερβίρουμε με ρύζι.