Πανεύκολη συνταγή!
Συστατικά
- 5 αυγά, μέτρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ντομάτα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- θυμάρι, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 16 εκ. με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μαζί με αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε τη ντομάτα και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι.