Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Φακές στη χύτρα ταχύτητας – Το φαγητό που όλοι αγαπάμε

Υπάρχει πιο υγιεινό φαγητό από τις φακές; 

Συστατικά

250 γρ. φακές, χοντρές

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

about:blank

2 καρότα

2 στικ σέλερι

2 σκ. σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. κύμινο

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

2 φύλλα δάφνης

1 λίτρο νερό

Για το σερβίρισμα

ξίδι

ελαιόλαδο

πιπέρι

αντζούγιες

ελιές

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ρίχνουμε τις φακές σε ένα μπολ και προσθέτουμε κρύο νερό. 
  • Ξεπλένουμε καλά τις φακές με τα χέρια μας και τις σουρώνουμε σε ένα δεύτερο μπολ.
  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα σέλερι.
  • Ρίχνουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τις φακές, την ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης και το νερό, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  • Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της και γυρίζουμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 2.
  • Μόλις εμφανιστεί η πράσινη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. 
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, κλείνουμε τη φωτιά, και ανοίγουμε το καπάκι.
  • Αποσύρουμε τη χύτρα από το μάτι της κουζίνας, και μοιράζουμε τις φακές σε πιάτα.
  • Σερβίρουμε με ξίδι, ελαιόλαδο, πιπέρι, αντζούγιες και ελιές.

Related posts

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Χοιρινός λαιμός με πορτοκάλι στο φούρνο – μία πεντανόστιμη συνταγή για την Πρωτοχρονιά

4press

Ανοιξιάτικη και πεντανόστιμη η πίτσα της Ντίνας Νικολάου: Με αγκινάρες λιαστή ντομάτα & σκόρδο

4press

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Σουφλέ με κιμά και ψωμί – Οικονομική, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή. Ζεστό είναι ακαταμάχητο!

4press