Απογευματινή απόλαυση!
Υλικά
- 275 γρ. σοκολάτα 70%
- 240 γρ. αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος, σε σαντιγί
- 30 γρ. φιστίκι Αιγίνης, σπασμένο σε κομμάτια
- 40 γρ. σταφίδα ξανθιά
- 40 γρ. cranberries, αποξηραμένα
- 40 γρ. φουντούκι, καβουρδισμένο και σπασμένο σε κομμάτια
- 30 γρ. κάσιους, καβουρδισμένο και σπασμένο σε κομμάτια
- 40 γρ. λικέρ εσπεριδοειδών
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σ’ένα σκεύος μουλιάζουμε τις σταφίδες και τα cranberries με το λικέρ.
- Σ’ ένα μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’αφρατέψουν και να φτάσουν τους 82 βαθμούς.
- Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Ομογενοποιούμε τη σοκολάτα με το μείγμα των αυγών και ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τους ξηρούς καρπούς. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει το semifreddo.
- 30 λεπτά πριν σερβίρουμε βγάζουμε το semifreddo από την κατάψυξη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρουμε το semifreddo, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.