Μαγειρική

Ο Γιάννης Λουκάκος μας φτιάχνει Σεμιφρέντο Σοκολάτας

Απογευματινή απόλαυση!

Υλικά

  • 275 γρ. σοκολάτα 70%
  • 240 γρ. αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος, σε σαντιγί
  • 30 γρ.  φιστίκι Αιγίνης, σπασμένο σε κομμάτια
  • 40 γρ. σταφίδα ξανθιά
  • 40 γρ. cranberries, αποξηραμένα
  • 40 γρ. φουντούκι, καβουρδισμένο και σπασμένο σε κομμάτια
  • 30 γρ. κάσιους, καβουρδισμένο και σπασμένο σε κομμάτια
  • 40 γρ. λικέρ εσπεριδοειδών
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Σ’ένα σκεύος μουλιάζουμε τις σταφίδες και τα cranberries με το λικέρ.
  • Σ’ ένα μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’αφρατέψουν και να φτάσουν τους 82 βαθμούς.
  • Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Ομογενοποιούμε τη σοκολάτα με το μείγμα των αυγών και ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τους ξηρούς καρπούς. Αλατίζουμε και  ανακατεύουμε  με μια μαρίζ.
  • Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει το semifreddo.
  • 30 λεπτά πριν σερβίρουμε βγάζουμε το semifreddo από την κατάψυξη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρουμε το semifreddo, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Related posts

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί λευκό πιπέρι

4press

Στέλιος Παρλιάρος: Αλμυρό πιάτο με τέσσερα τυριά και ανάμεικτα πιπέρια – το τέλειο συνοδευτικό

4press

Άκης Πετρετζίκης: Φτιάχνουμε μαρμελάδα νεκταρίνι – Για υπέροχο πρωινό γεύμα!

4press