Η αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή της ελληνικής κουζίνας!
Υλικά
- 500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλας
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 καρότα
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- ½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1,2 λίτρα νερό
- ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- φέτα, τριμμένη
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
- Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και το στικ κανέλας, και σοτάρουμε χωρίς να ανακατέψουμε.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε τα καρότα σε κυβάκια και τα προσθέτουμε και αυτά.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το κριθαράκι και το νερό, και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τριμμένη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.