Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Απογειώστε το κλασικό γιουβέτσι, συνδυάζοντάς το με μοσχαρίσιο κιμά στην κατσαρόλα – Το τέλειο κυριακάτικο γεύμα ! (βίντεο)

Η αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή της ελληνικής κουζίνας!

Υλικά

  • 500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φύλλα δάφνης
  • 1 στικ κανέλας
  • κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • καρότα
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1,2 λίτρα νερό
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • φέτα, τριμμένη
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
  • Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και το στικ κανέλας, και σοτάρουμε χωρίς να ανακατέψουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε τα καρότα σε κυβάκια και τα προσθέτουμε και αυτά.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το κριθαράκι και το νερό, και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τριμμένη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Related posts

Άκης Πετρετζίκης: Κέικ χωρίς μίξερ με 4 υλικά – η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή (βίντεο)

4press

Pancakes βρώμης για πρωινό

4press

Γρανίτα φράουλα: Μια δροσερή συνταγή

4press