Χωρίς πολύ κόπο!
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 50 γρ. νιφάδες βρόμης
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 αυγό, μεσαίο
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 400 γρ. πένες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο, προαιρετικά
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1,2 λίτρα νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα ρίγανης
- πιπέρι
- τυρί light, τριμμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τη βρόμη.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη πάνω από το μπολ, και προσθέτουμε το αυγό και το ελαιόλαδο.
- Φοράμε γάντια, πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και δημιουργούμε 18-20 κεφτεδάκια.
Για τη σύνθεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κεφτεδάκια και σοτάρουμε συνολικά για 2-3 λεπτά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη πάνω από την κατσαρόλα, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, το φύλλο δάφνης, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, την ντομάτα κονκασέ και το νερό, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε σε πιάτα.
- Σερβίρουμε με φύλλα ρίγανης, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί.