Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Πένες με κεφτεδάκια σε ένα σκεύος – Εύκολα, γρήγορα, με πολύ γεύση ! (βίντεο)

Χωρίς πολύ κόπο!

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 50 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αυγό, μεσαίο
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 400 γρ. πένες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο, προαιρετικά
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • φύλλο δάφνης
  • ½ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1,2 λίτρα νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα ρίγανης
  • πιπέρι
  • τυρί light, τριμμένο 

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τη βρόμη.
  • Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη πάνω από το μπολ, και προσθέτουμε το αυγό και το ελαιόλαδο.
  • Φοράμε γάντια, πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και δημιουργούμε 18-20 κεφτεδάκια.

Για τη σύνθεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κεφτεδάκια και σοτάρουμε συνολικά για 2-3 λεπτά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη πάνω από την κατσαρόλα, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, το φύλλο δάφνης, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, την ντομάτα κονκασέ και το νερό, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε σε πιάτα.
  • Σερβίρουμε με φύλλα ρίγανης, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί.

Related posts

Η «μάχη» της τηγανητής πατάτας

4press

Έκτορας Μποτρίνι: Μας προτείνει υπέροχη καροτόσουπα με λεπτή γεύση και πλούσια υφή – Για την κρύα & βροχερή σημερινή ημέρα

4press

Ακης Πετρετζίκης: Σοκολατένιο γλύκισμα σε 10 λεπτά – Με πραλίνα και μπισκότα

4press