Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Έτσι θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα σουβλάκια μελιτζάνας με κιμά & κρεμώδη μπεσαμέλ – Το εντυπωσιακό ορεκτικό που τρώγεται και ως κυρίως ! (βίντεο)

Σούπερ!

Υλικά

  • μελιτζάνες
  • 500 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • κρεμμύδι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 γρ. γάλα πλήρες
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το μπούκοβο, το σκόρδο και 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και χτυπάμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και προσθέτουμε 2 κ.σ. από το αρωματικό λάδι.
  • Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι πάνω από το μπολ με τον κιμά.
  • Πασπαλίζουμε με το κύμινο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με τα χέρια μας, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφαιρούμε τις άκρες από τις μελιτζάνες, κόβουμε με ένα μαχαίρι ή μαντολίνο σε κάθετες λεπτές φέτες και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. (Τις 2 εξωτερικές φέτες από τις μελιτζάνες που έχουν τη φλούδα τις αφαιρούμε γιατί δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε.)
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο αρωματικό λάδι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
  • Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε 4-5 δόσεις στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά και μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε μια επιφάνεια κοπής.
  • Απλώνουμε σε κάθε φέτα λίγο από τον κιμά σε όλη την επιφάνεια και μεταφέρουμε ξανά στο τηγάνι από την πλευρά του κιμά.
  • Ψήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς και μεταφέρουμε ξανά στην επιφάνεια κοπής με τη πλευρά του κιμά να είναι προς τα πάνω.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες μελιτζάνας και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν για να μπορέσουμε να τις ρολάρουμε. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Τυλίγουμε την κάθε φέτα σε ρολό, περνάμε από 3-4 ρολάκια σε 2 ξυλάκια για σουβλάκια φτιάχνοντας συνολικά 4 σουβλάκια και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

Για την μπεσαμέλ 

  • Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το γάλα σε 3 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει μια βράση, να σφίξει το μείγμα και να δέσει η μπεσαμέλ.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για το σερβίρισμα

  • Μοιράζουμε τα καλαμάκια σε πιάτα και περιχύνουμε με την μπεσαμέλ.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Related posts

Ο γνωστός σεφ Νίκος Κουλούσιας μιλά στη 4press για το νέο του εγχείρημα – Παιδικές αναμνήσεις με γεύση και άρωμα …

4press

Στέλιος Παρλιάρος: Πεντανόστιμη γιαουρτόπιτα με γλυκό του κουταλιού – Ταιριάζει άψογα και με παγωτό

4press

Μαγειρεύουμε παρέα με τον Άκη Πετρετζίκη – Σήμερα το μενού έχει λαζάνια με κοτόπουλο

4press