Μαγειρική

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η πεντανόστιμη, αρωματική πατατοσαλάτα με τόνο, ντοματίνια, κάπαρη & φρέσκο κρεμμυδάκι – Το γρήγορο, χορταστικό γεύμα !

Τέλεια!

Υλικά

  • 300 γρ. πατάτες 
  • 1 μέτριο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα με τα φύλλα τους
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 6 ελιές
  • 6 ντοματίνια
  • 1 συσκ. τόνου (κατά προτίμηση σε λάδι)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ή σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)

Εκτέλεση

Οι πατάτες

  • Διαλέγουμε πολύ μικρές φρέσκιες.
  • Τις αφήνουμε να σταθούν σε ένα μπολ γεμάτο με νερό για 5 λεπτά.
  • Μετά τρίβουμε καλά και τις καθαρίζουμε  γιατί θα τις μαγειρέψουμε με την φλούδα τους.
  • Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι ολόγυρα.
  • Τις βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει.
  • Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου για 25 λεπτά.
  • Ο βρασμός εξαρτάται πάντα από το μέγεθος και την ποιότητα της πατάτας.
  • Αφού βράσουν τις βάζουμε σε σουρωτήρι κι αφήνουμε στεγνώσουν για λίγο.

Η σάλτσα

  • Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι.
  • Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Όσο είναι ζεστές προσθέτουμε τη σάλτσα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ρουφήξουν τη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε ακόμα:
  • Το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάπαρη και τις ελιές.
  • Τον τόνο αφού τον στραγγίζουμε πρώτα και τον διαλύουμε με το πιρούνι.
  • Τα ντοματίνια αφού τα κόψουμε στη μέση.
  • Τον μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλάτι και το λεμόνι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον.
  • Την σερβίρουμε κρύα.

Related posts

Makroud – Χουρμαδοπιτάκια από τον Στέλιο Παρλιάρο: Έτσι θα φτιάξουμε το νόστιμο μαροκινό γλύκισμα

4press

Γιάννης Λουκάκος: Αυτό το γλυκό πρέπει να φτιάξετε για την Τσικνοπέμπτη – Τσουρέκι «πουτίγκα» με σοκολάτα και σταφίδες

4press

O Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει: Η παιδική μου τούρτα – Το γλυκό που τον ώθησε στη ζαχαροπλαστική

4press