Τέλεια!
Υλικά
- 300 γρ. πατάτες
- 1 μέτριο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα με τα φύλλα τους
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 6 ελιές
- 6 ντοματίνια
- 1 συσκ. τόνου (κατά προτίμηση σε λάδι)
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- 2 κ.σ. μαϊντανό ή σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο)
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
Εκτέλεση
Οι πατάτες
- Διαλέγουμε πολύ μικρές φρέσκιες.
- Τις αφήνουμε να σταθούν σε ένα μπολ γεμάτο με νερό για 5 λεπτά.
- Μετά τρίβουμε καλά και τις καθαρίζουμε γιατί θα τις μαγειρέψουμε με την φλούδα τους.
- Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι ολόγυρα.
- Τις βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει.
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου για 25 λεπτά.
- Ο βρασμός εξαρτάται πάντα από το μέγεθος και την ποιότητα της πατάτας.
- Αφού βράσουν τις βάζουμε σε σουρωτήρι κι αφήνουμε στεγνώσουν για λίγο.
Η σάλτσα
- Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι.
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Όσο είναι ζεστές προσθέτουμε τη σάλτσα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ρουφήξουν τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε ακόμα:
- Το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάπαρη και τις ελιές.
- Τον τόνο αφού τον στραγγίζουμε πρώτα και τον διαλύουμε με το πιρούνι.
- Τα ντοματίνια αφού τα κόψουμε στη μέση.
- Τον μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλάτι και το λεμόνι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον.
- Την σερβίρουμε κρύα.
