Μαγειρική

Ντίνα Νικολάου: Γευστική κρέμα ψυγείου με καραμελωμένα ροδάκινα – Από τα πιο εύκολα γλυκίσματα που μπορείτε να ετοιμάσετε σε ελάχιστο χρόνο !

Επιλέξτε ροδάκινα σφιχτά αλλά ώριμα ή αν θέλετε να τα αντικαταστήσετε με νεκταρίνια ή γιαρμάδες.

Υλικά

  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, Arla
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 ροδάκινα, ώριμα αλλά σφιχτά
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 10-12 μπισκότα σαβαγιάρ

Εκτέλεση

  • Βάζω σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το μέλι και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη, απαλή κρέμα. Την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
  • Καθαρίζω τα ροδάκινα από τη φλούδα τους, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε φετάκια.
    Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ανακινώ το τηγάνι για να βραχεί η ζάχαρη και βάζω τις φέτες ροδάκινου σε μονή στρώση. Τα αφήνω να ροδίσουν από την μια πλευρά και με προσοχή τα γυρίζω και από την άλλη πλευρά. Τα ροδάκινα θα πρέπει να ροδίσουν αλλά να μη λιώσουν. Τα βγάζω από το τηγάνι και αφήνω το σιρόπι που έχει δημιουργηθεί, να κρυώσει.
  • Σε ένα μεγάλο, γυάλινο μπολ*, βάζω τα μπισκότα σαβαγιάρ και τα περιβρέχω με το σιρόπι που έχει κρατήσει από το καραμέλωμα των ροδάκινων.
  • Στρώνω μια σειρά ροδάκινα και γεμίζω το μπολ με την κρέμα. Σκορπίζω και τα υπόλοιπα ροδάκινα, περιχύνω με όσο σιρόπι έχει απομείνει και το αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

Related posts

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυγά με ντομάτα και φέτα, στραπατσάδα, καγιανάς ή κοσκοσέλα – Το πιο εύκολο & αγαπητό φαγητό

4press

Ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει μια γαλλική συνταγή του 18ου αι. – Τα “Πηγάδια του έρωτα” – Έκρηξη συναισθημάτων με την πρώτη μπουκιά

4press

Γιάννης Λουκάκος: Συνταγή για καρυδόπιτα με πορτοκάλι – Υπέροχη άρωμα & γεύση

4press