Ξεχειλίζει από νοστιμιά
Υλικά
- 1½ kg χοιρινό (μπούτι) σε μερίδες
- 1½ kg κολοκύθα καθαρισμένη
- 2 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κλων. δεντρολίβανο
- 1 πορτοκάλι (χυμός)
- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε πρώτα την κολοκύθα από τη φλούδα, τους σπόρους και τις ίνες.
- Στη συνέχεια την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το κρέας, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τα σκόρδα, το δεντρολίβανο και το κρασί.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε γάστρα και μαζί προσθέτουμε όλα τα υγρά.
- Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα, περίπου για 2 ώρες. Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.