Ειδήσεις

Τα νέα πιστοποιητικά για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα I.X.

Όλα τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα θα πρέπει να συνοδεύονται από τον Σεπτέμβριο από ένα πλήρες ιστορικό σέρβις και ελέγχων ΚΤΕΟ από τις χώρες προέλευσής τους.

Ξεκινά στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 η νέα διαδικασία εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Μεταφορών, με στόχο μεγαλύτερη διαφάνεια όσον αφορά στα πραγματικά στοιχεία κάθε μοντέλου. Για να ολοκληρωθεί η εισαγωγή ενός αυτοκινήτου θα πρέπει να πιστοποιούνται με επίσημα έγγραφα  –μεταξύ άλλων- τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου κατά το τελευταίο σέρβις του, το ιστορικό των ελέγχων σε ΚΤΕΟ στη χώρα προέλευσης (άρα και ενδεχόμενες παρατηρήσεις και βλάβες), οι ανακλήσεις που οφείλεται να γίνουν, κλπ.

Να σημειώσουμε, ότι οι ανεξάρτητοι εισαγωγείς και έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν δηλώσει κάθετα αντίθετοι σε αυτή την υπουργική απόφαση, επειδή θεωρούν αδύνατη τη συλλογή όλων αυτών των εγγράφων και κατά συνέπεια και την εισαγωγή τέτοιων μοντέλων από το εξωτερικό. Επίσης, να πούμε ότι η επαλήθευση των στοιχείων δεν θα αφορά μόνον τις μελλοντικές εισαγωγές οχημάτων, αλλά και όλα τα μεταχειρισμένα που εισήχθησαν τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας από το εξωτερικό, καθώς εκτιμάται, ότι πολλοί καταναλωτές έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Σ.Ε.Α.Α., η νέα διαδικασία θα περιορίσει εντυπωσιακά το διαδεδομένο φαινόμενο των γυρισμένων χιλιομέτρων στο κοντέρ των εισαγόμενων οχημάτων, θα προσαρμόσει τις τιμές στα πραγματικά δεδομένα κάθε μοντέλου και θα αποθαρρύνει την κυκλοφορία παλαιών, ρυπογόνων αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα, θα γνωρίζει ο καταναλωτής με ακρίβεια τις πραγματικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, που τον ενδιαφέρει και θα περιορίζεται η πιθανότητα να βρεθεί στο μέλλον προ δυσάρεστων εκπλήξεων, όπως π.χ. την επισκευή δαπανηρών βλαβών σε ένα όχημα με εικονικά λίγα χιλιόμετρα!

Related posts

Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας: Έρχεται η προπληρωμένη κάρτα για τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ

4press

Ερευνα: Πώς η πανδημία επηρέασε τους μαθητές Λυκείου στις επαγγελματικές επιλογές

4press

Οι Τούρκοι εξέδωσαν αντι-navtex και ζητούν την αποστρατικοποίηση της Χίου!

4press