Μαγειρική

Cupcakes με τυρί κρέμα : Το καλύτερο κέρασμα για φίλους & παιδιά – Μόνο ο Στέλιος Παρλιάρος θα δημιουργούσε αυτόν τον τέλειο συνδυασμό

Ένα χαρούμενο κέρασμα για τους συναδέλφους στο γραφείο ή τους συμμαθητές παιδιών. Γίνεται και τούρτα γενεθλίων!

Υλικά

250 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει)
250 γρ. ζάχαρη
4 τεμ. αυγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
Επικάλυψη
125 γρ. βούτυρο αγελάδας
250 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. άχνη ζάχαρη
ζαχαρωτά στολίδια ή smarties για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν πολύ καλά και ασπρίσουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ. Μόλις αναμειχθούν καλά τα υλικά γεμίζουμε φορμάκια για cupcakes. Αν τα φορμάκια είναι μεταλλικά θα πρέπει να τα βουτυρώσουμε και να τα αλευρώσουμε ή να τοποθετήσουμε στο εσωτερικό τους καραμελόχαρτα (χαρτιά ειδικά για ψήσιμο). Αν τα φορμάκια είναι από σιλικόνη, δεν χρειάζονται τίποτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και με μια παλέτα ή ένα κουτάλι της σούπας καλύπτουμε την επιφάνεια με το μείγμα της επικάλυψης. Γαρνίρουμε με τα ζαχαρωτά στολίδια ή τα smarties.

Επικάλυψη
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα τυριού.

Related posts

Στέλιος Παρλιάρος: Πεντανόστιμη γιαουρτόπιτα με γλυκό του κουταλιού – Ταιριάζει άψογα και με παγωτό

4press

Στέλιος Παρλιάρος: Εύκολο εκμέκ κανταΐφι – το αγαπημένο μας γλυκό με βάση από τσουρέκι

4press

H Pia & o Virgilio είναι οι καλύτεροι σεφ στον κόσμο – Το εστιατόριο τους, το Central ανακηρύχθηκε 1ο παγκοσμίως (φωτό – βίντεο)

4press