Μαγειρική

O θεός της μαγειρικής Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει: Japanese omelette για πρωινό (βίντεο)

‘Ενα γρήγορο πιάτο…

Συστατικά

  • 10 αβγά
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο
  • 150 γρ. mix τυριών

Για το σερβίρισμα

  • σχοινόπρασο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βάζουμε το σπορέλαιο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να σπάσουν καλά τα αβγά.
  • Βάζουμε ½ κουτάλα της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι. Βάζουμε λίγο σχοινόπρασο, λίγο τυρί και ψήνουμε για 1 λεπτό. Τυλίγουμε σε ρολό. Φροντίζουμε να αφήσουμε μια άκρη από την ομελέτα χωρίς να την τυλίξουμε.
  • Προσθέτουμε ½ κουτάλα της σούπας από το μείγμα και προσθέτουμε λίγο σχοινόπρασο και λίγο τυρί. Φροντίζουμε να ενωθεί η νέα ομελέτα με την άκρη της προηγούμενης ομελέτας. Ψήνουμε για 1 λεπτό και τυλίγουμε σε ρολό αφήνοντας ξανά μια άκρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το μισό μείγμα.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε με σχοινόπρασο.

Related posts

Στέλιος Παρλιάρος: Παγωμένη κρέμα γιαουρτιού με κομπόστα βερίκοκο – Ιδανική λύση για καλοκαιρινά τραπέζια της τελευταίας στιγμής!

4press

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πεντανόστιμο, μυρωδάτο χοιρινό στη γάστρα με κολοκύθα – Με μόνο 10′ προετοιμασίας είναι έτοιμο το Κυριακάτικο τραπέζι !

4press

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας φτιάχνει: Πεντανόστιμο μοσχαράκι με πουρέ από καλαμποκάλευρο – Γίνεται λουκούμι στην κατσαρόλα !

4press