Μαγειρική

Σιροπιαστό κέικ μανταρίνι από τον Στέλιο Παρλιάρο – Ζουμερό και απολαυστικό!

Ένα ζουμερό κέικ που συνεργάζεται γευστικά με τα αρωματικά μανταρίνια

Υλικά

180 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια, & λίγο λιωμένο για τη φόρμα
220 γρ. ζάχαρη
3 τεμ. αυγά
2 τεμ. μανταρίνια, το ξύσμα και το χυμό
200 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & επιπλέον για τη φόρμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Φλούδες μανταρινιού
4 τεμ. μανταρίνια
300 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και έπειτα το ξύσμα και το χυμό μανταρινιού.
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε στο μείγμα το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Τέλος ενσωματώνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μέτρια φόρμα με τρύπα στη μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.

Για να βεβαιωθούμε ότι το κέικ είναι έτοιμο βυθίζουμε ένα μαχαίρι αν βγει με υπολείμματα ζύμης ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.

Φλούδες μανταρινιού

Αφαιρούμε τις φλούδες από τα τέσσερα μανταρίνια και με ένα μαχαίρι τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νερό (τόσο όσο να τις σκεπάζει) και βάζουμε στη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
Σουρώνουμε τις φλούδες και αφού πετάξουμε το νερό τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα 300 γρ. νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Τότε αρχίζουν οι φλούδες να ζαχαρώνουν και να γίνονται κάπως διάφανες (σαν γλυκό κουταλιού), ενώ και το σιρόπι γίνεται πιο πηχτό. Αφαιρούμε τις φλούδες με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε πάνω σε μια σήτα να στραγγίξουν. Σιροπιάζουμε το κέικ με το ζεστό σιρόπι και όταν πρόκειται να σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τις φλούδες.

Related posts

Δροσιά και γλύκα στο ποτήρι φτιάχνοντας την πιο δροσιστική φραουλάδα του καλοκαιριού!

4press

Απολαυστικό παγωτό με ανθότυρο και μέλι από την Ντίνα Νικολάου – Θα γίνει το αγαπημένο σας καλοκαιρινό γλύκισμα

4press

Σοκολατένιες μπάρες με αμύγδαλα από τον Στέλιο Παρλιάρο

4press