Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Πικάντικο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι για την Καθαρά Δευτέρα – Ένα εξαιρετικό πιάτο

Πρέπει να το δοκιμάσετε… 

Συστατικά

250 γρ. κοφτό μακαρονάκι

1 κρεμμύδι, ξερό

1 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

20 γρ. ούζο

340 γρ. χταπόδι, πικάντικο σε κονσέρβα

4-5 κλ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρει η συσκευασία. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν κάψει προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε πολύ λίγο ακόμα, για μισό λεπτό περίπου.

Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε το χταπόδι σε κονσέρβα και τα ζυμαρικά.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι δεν θέλει όμως πολύ γιατί η σάλτσα από το χταπόδι είναι ήδη πικάντικη. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν 1-2 λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.

Προσθέτουμε το θυμάρι και σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο.  

Related posts

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας φτιάχνει: Πεντανόστιμο μοσχαράκι με πουρέ από καλαμποκάλευρο – Γίνεται λουκούμι στην κατσαρόλα !

4press

Κιουνεφέ με κρέμα ανθότυρου

4press

Θα μαζευτείτε παρέα στο σπίτι; Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει την καλύτερη πρόταση – τηγανίτες πατάτας με ντιπ γιαουρτιού

4press