Μαγειρική

Μια λαχταριστή συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Ένα εύκολο σουφλέ με ψωμί, σπανάκι & φέτα

Ιδανικό για το σχολείο ή τη δουλειά. Μπορείτε να το φτιάξετε μία μέρα πρίν, να το έχετε σκεπασμένο στο ψυγείο και να το ψήσετε την επόμενη που θα βγεί στο τραπέζι. Καταπληκτική συνταγή!

Υλικά Συνταγής

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ανάμεικτα χόρτα (σπανάκι-σέσκουλα-λάπαθα)
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ άνηθο
  • 2 κ.σ φρέσκο δυόσμο
  • 250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 200 γραμ. ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα
  • 10 φέτες ψωμί του τοστ
  • 150 γραμ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 1 ½ φλ. γάλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

Για το εύκολο πράσινο σουφλέ με σπανάκι,

θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 23 Χ 30 εκ. ή κοντινό μέγεθος. Στη συνέχεια για το σουφλέ με σπανάκι,

  • Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
  • Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και το ανθότυρο, καθώς και τα μυρωδικά.
  • Βουτυρώνουμε καλά το ταψί.
  • Στρώνουμε κάτω τις μισές φέτες ψωμί. Αν χρειαστεί, κόψτε μία φέτα και γεμίστε τα κενά στη κάτω στρώση.
  • Βάζουμε τη μισή γέμιση. Επαναλαμβάνουμε στρώσεις με ψωμί και στρώσεις με γέμιση.
  • Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί. Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του.
  • Βγάζουμε το σουφλέ από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.

Related posts

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μπαρμπούνια σαβόρο – Μια παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο

4press

Άκης Πετρετζίκης: Φτιάχνουμε παρέα τα πιο απολαυστικά μπισκότα με μήλο και κανέλα – Απολαύστε τα με τον καφέ σας!

4press

Μαρμελάδα σταφύλι χωρίς ζάχαρη με 3 υλικά -Όνειρο

4press