Ιδανικό για το σχολείο ή τη δουλειά. Μπορείτε να το φτιάξετε μία μέρα πρίν, να το έχετε σκεπασμένο στο ψυγείο και να το ψήσετε την επόμενη που θα βγεί στο τραπέζι. Καταπληκτική συνταγή!
Υλικά Συνταγής
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό ανάμεικτα χόρτα (σπανάκι-σέσκουλα-λάπαθα)
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ άνηθο
- 2 κ.σ φρέσκο δυόσμο
- 250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
- 200 γραμ. ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα
- 10 φέτες ψωμί του τοστ
- 150 γραμ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη
- 4 αυγά
- 1 ½ φλ. γάλα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Για το εύκολο πράσινο σουφλέ με σπανάκι,
θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 23 Χ 30 εκ. ή κοντινό μέγεθος. Στη συνέχεια για το σουφλέ με σπανάκι,
- Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
- Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και το ανθότυρο, καθώς και τα μυρωδικά.
- Βουτυρώνουμε καλά το ταψί.
- Στρώνουμε κάτω τις μισές φέτες ψωμί. Αν χρειαστεί, κόψτε μία φέτα και γεμίστε τα κενά στη κάτω στρώση.
- Βάζουμε τη μισή γέμιση. Επαναλαμβάνουμε στρώσεις με ψωμί και στρώσεις με γέμιση.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί. Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του.
- Βγάζουμε το σουφλέ από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.