Μαγειρική

Ντίνα Νικολάου: Συνταγή για σπαγγέτι με γαρίδες, πικάντικη σάλτσα και ρόδι

Γρήγορη, νηστίσιμη και χορταστική μακαρονάδα με γαρίδες, πικάντικη σάλτσα και ρόδι. Προσοχή στο αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή.

Υλικά

  • 500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ ESPRESSI ΗΛΙΟΣ
  • 500 ΓΡ. ΓΑΡΙΔΟΥΛΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ
  • 200 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
  • 1 ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ ΤΣΙΛΙ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
  • 40 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 80 ML ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ
  • ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
  • 1 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
  • ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ½ ΡΟΔΙ
  • ΔΥΟΣΜΟΣ ΦΡΕΣΚΟ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
  • ½ ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
  • ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΛΑΤΙ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τις γαριδούλες και τις σοτάρω για 2-3 λεπτά. Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και ρίχνω στο τηγάνι το τσίλι και τα ντοματίνια και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, ανακινώντας τακτικά το τηγάνι.
  2. Ρίχνω το χυμό πορτοκάλι, τη σάλτσα σόγιας, την πάπρικα, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Επαναφέρω τις γαρίδες και ανακινώ το τηγάνι.
  3. Βράζω για 1 λεπτό τα spaghetti espressi σε αλατισμένο νερό και τα μεταφέρω με τσιμπίδα απευθείας στο τηγάνι. Ρίχνω τους σπόρους ροδιού και τον δυόσμο, ανακινώ και αφήνω να μαγειρευτούν όλα μαζί για ½ λεπτό ακόμη. Σερβίρω αμέσως.

Related posts

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσιάζει μια υπέροχη συνταγή :Κοτοσαλάτα με μπέικον & blue cheese – Απολαυστική!

4press

Στέλιος Παρλιάρος: Συνταγή για λουκουμάδες – τα… ελληνικά ντόνατς που αγαπούν μικροί & μεγάλοι

4press

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Γρήγορη και εύκολη μακαρονάδα ceasars – Θα σας εντυπωσιάσει

4press