Γρήγορη, νηστίσιμη και χορταστική μακαρονάδα με γαρίδες, πικάντικη σάλτσα και ρόδι. Προσοχή στο αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή.
Υλικά
- 500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ ESPRESSI ΗΛΙΟΣ
- 500 ΓΡ. ΓΑΡΙΔΟΥΛΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ
- 200 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
- 1 ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ ΤΣΙΛΙ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
- 40 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- 80 ML ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ
- ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
- 1 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
- ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ½ ΡΟΔΙ
- ΔΥΟΣΜΟΣ ΦΡΕΣΚΟ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
- ½ ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
- ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΛΑΤΙ
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τις γαριδούλες και τις σοτάρω για 2-3 λεπτά. Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και ρίχνω στο τηγάνι το τσίλι και τα ντοματίνια και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, ανακινώντας τακτικά το τηγάνι.
- Ρίχνω το χυμό πορτοκάλι, τη σάλτσα σόγιας, την πάπρικα, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Επαναφέρω τις γαρίδες και ανακινώ το τηγάνι.
- Βράζω για 1 λεπτό τα spaghetti espressi σε αλατισμένο νερό και τα μεταφέρω με τσιμπίδα απευθείας στο τηγάνι. Ρίχνω τους σπόρους ροδιού και τον δυόσμο, ανακινώ και αφήνω να μαγειρευτούν όλα μαζί για ½ λεπτό ακόμη. Σερβίρω αμέσως.