Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Γεμιστά κεφτεδάκια με φέτα σε σάλτσα ντομάτας – απλά πεντανόστιμα (βίντεο)

Γεμιστά με φέτα, ψημένα με σάλτσα ντομάτας και με επιπλέον φέτα… θα ξεχάσετε ό,τι ξέρατε!

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

250 γρ. κιμά χοιρινό

2 κ.σ. μαϊντανό

50 γρ. ψωμί τριμμένο

1 αβγό

1 κ.γ. κύμινο

αλάτι

πιπέρι

Για τη σύνθεση

100 γρ. φέτα, σε κυβάκια

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

500 γρ. σάλτσα ντομάτας

200 γρ. φέτα

1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Αφαιρούμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, το ψωμί, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αβγό, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πλάθουμε πολύ καλά.
  • Πλάθουμε σε 18 κεφτεδάκια. Πιέζουμε το κάθε κεφτεδάκι στα χέρια μας, βάζουμε ένα κομμάτι από τη φέτα στο κέντρο και πλάθουμε ξανά ώστε η φέτα να είναι στο κέντρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κεφτεδάκια.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και περνάμε όλα τα κεφτεδάκια.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε 2 δόσεις για 3-4 λεπτά να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ.
  • Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη φέτα τριμμένη, τη ρίγανη, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Σερβίρουμε με ψωμί, ελαιόλαδο και μαϊντανό.

Related posts

Ο Στέλιος Παρλιάρος έχει έμπνευση : Mους cotagge cheese με μέλι – Ονειρική γεύση & τέλεια εμφάνιση για το ελαφρύ γλυκό που θυμίζει τούρτα

4press

Ο πατσάς διεκδικεί μία θέση στην UNESCO – Χοντροκομμένος ή ψιλοκομμένος γίνεται & σουβλάκι πλέον! (φωτό)

4press

Μαγειρεύουμε με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Λαχταριστό κοκκινιστό κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο

4press