Γεμιστά με φέτα, ψημένα με σάλτσα ντομάτας και με επιπλέον φέτα… θα ξεχάσετε ό,τι ξέρατε!
Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. κιμά χοιρινό
2 κ.σ. μαϊντανό
50 γρ. ψωμί τριμμένο
1 αβγό
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
100 γρ. φέτα, σε κυβάκια
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
200 γρ. φέτα
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
- Αφαιρούμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, το ψωμί, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αβγό, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πλάθουμε πολύ καλά.
- Πλάθουμε σε 18 κεφτεδάκια. Πιέζουμε το κάθε κεφτεδάκι στα χέρια μας, βάζουμε ένα κομμάτι από τη φέτα στο κέντρο και πλάθουμε ξανά ώστε η φέτα να είναι στο κέντρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κεφτεδάκια.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και περνάμε όλα τα κεφτεδάκια.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε 2 δόσεις για 3-4 λεπτά να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ.
- Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη φέτα τριμμένη, τη ρίγανη, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε με ψωμί, ελαιόλαδο και μαϊντανό.
