Τοπικές Κοινότητες

Πάτρα: Το Δασύλλιο  κινδυνεύει, επιστολή από την ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.

H Oικολογική κίνηση Πάτρας με ανακοίνωση της  εκπέμπει SOS για τον Δασύλλιο της Πάτρας το όποιο κινδυνεύει να υποβαθμιστεί λόγω της εικόνας που παρουσιάζει με τα πεσμένα δέντρα και τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει αυτή η κατάσταση  για τη βιωσιμότητα του Αλσυλλίου.

Η ανακοίνωση του ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. αναφέρει: Εκτεταμένη πτώση και εκρίζωση δέντρων παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στο δασύλλιο της Πάτρας, με συνέπεια να δημιουργείται κίνδυνος για τους περιπατητές στο σημαντικό αυτό πνεύμονα της πόλης μας, αλλά και γενικότερη υποβάθμισή του, λόγω και της συνεπακόλουθης διάβρωσης του επικλινούς εδάφους του.

Για το λόγο αυτό η ΟΙΚΙΠΑ απέστειλε τον περασμένο Ιανουάριο επιστολή προς το Δήμο Πατρέων, ζητώντας την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων, αλλά και την αντικατάστασή τους με νέα προκειμένου να αναβαθμιστεί η εικόνα του δασυλλίου της πόλης μας.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Μετά από αυτοψία μελών της Οικολογικής κίνησης Πάτρας στο δασύλλιο της πόλης μας διαπιστώθηκαν αρκετές πτώσεις δέντρων αλλά και επικίνδυνη κλίση αρκετών άλλων τα οποία θα έχουν την ίδια τύχη με την πρώτη κακοκαιρία. Σημαντικά είναι ακόμη και τα προβλήματα των διαβρώσεων του εδάφους σε αρκετά σημεία του δασυλλίου λόγω της μεγάλης κλίσης σε συνδυασμό με την εκρίζωση των δέντρων.

Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένη την επικινδυνότητα της κατάστασης για τους συμπολίτες που κάνουν τον περίπατό τους στην περιοχή, παρακαλούμε να φροντίσετε για την απομάκρυνση όσων δέντρων έχουν πέσει καθώς και για το κόψιμο όσων παρουσιάζουν επικίνδυνη κλίση.

Με την ευκαιρία να θέσουμε στη διάθεση των υπηρεσιών του Δήμου την εθελοντική μας προσφορά για την αντικατάσταση των πεσμένων και κομμένων δέντρων με νέα, στα πλαίσια ενός προγράμματος ενίσχυσης της βλάστησης του δασυλλίου με τα κατάλληλα είδη που θα προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες των υπηρεσιών σας.

Παρότι πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από τότε που στείλαμε την  επιστολή μας, δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση ή απάντηση από την πλευρά της Δημοτικής αρχής.  Με την ευκαιρία δε να σημειώσουμε και το γενικότερο θέμα που αφορά την ενίσχυση του πρασίνου της πόλης μας, λόγω της εκτεταμένης έλλειψης δέντρων στα πεζοδρόμια αλλά και στις πλατείες, πολλά από τα οποία αυθαίρετα «απομάκρυναν» καταστηματάρχες της πόλης για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Για μία ακόμη φορά να δηλώσουμε τη διαθεσιμότητά μας για την υποστήριξη δράσεων του τμήματος πρασίνου του Δήμου μας, προκειμένου να αντικατασταθούν τόσα τα πεσμένα δέντρα του δασυλλίου, όσο και τα δέντρα πεζοδρομίων και πλατειών της πόλης.

Related posts

Μια υπέροχη μουσικοχορευτική βραδιά με την Ιόνια Ορχήστρα αφιερωμένη στα 100 χρόνια από Μικρασιατική Καταστροφή

4press

Ένα πλούσιο οδοιπορικό στην Ίο -Καταπληκτικές παραλίες, στάσεις για φαγητό και δραστηριότητες

4press

Στο Μεσολόγγι από Δευτέρα το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

4press