Μαγειρική

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μας ετοιμάζει γλυκόξινο κοτόπουλο με ανανά – Γεύση που σε ταξιδεύει!

Γρήγορη και εύκολη συνταγή! 

ΥΛΙΚΑ

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

3 πιπεριές, χρωματιστές

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα (565 γρ.) ανανά κομμένο σε κύβους

σιρόπι ανανάς (από τη κονσέρβα)

ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

2 κ.σ. κέτσαπ

2 κ.σ. soy sauce

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους. Ζεσταίνουμε στο wok λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
 Στο ίδιο wok προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
 Προσθέτουμε στο wok τη ντομάτα, το μισό σιρόπι ανανά και τη soy sauce. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και παράλληλα αλατοπιπερώνουμε.
 Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον ανανά και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου να σωθεί αρκετά και να δέσει.
 Συνοδεύουμε το το κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι.
 Για τη παρασκευή της συνταγής χρησιμοποιήθηκε wok βαρέως τύπου από ανθρακούχο χάλυβα 30 εκατ Maestro της DEXAM από την εταιρία coozina.gr.

Related posts

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγειρεύει για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Χοιρινά μενταγιόν με σάλτσα μήλου και δαμάσκηνου με κρέμα γάλακτος

4press

Ντίνα Νικολάου: Πένες γκρατέν με φέτα, ελιές και ντομάτες λιαστές – Ένα εύκολο φαγάκι, πολύ χορταστικό και νόστιμο !

4press

Ο Άκης Πετρετζίκης & τα απίστευτα πιάτα του – Ντολμαδάκια γιαλαντζί για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας (βίντεο)

4press