Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Δείτε πώς να φτιάξετε με τον καλύτερο τρόπο το αγαπημένο σας μαμαδίστικο μοσχάρι κοκκινιστό με χυλοπίτες – Το απόλυτο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι
  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ⅓ κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντομάτα, τριμμένη
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • μυζήθρα, τριμμένη
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε το μοσχάρι σε ένα ξύλο κοπής σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο, και αλείφουμε με τα χέρια μας ώστε να μαριναριστεί καλά το μοσχάρι. 
  • Μεταφέρουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε τα καρότα σε μισοφέγγαρα, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 
  • Χοντροκόβουμε την πιπεριά και το σκόρδο, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. 
  • Σοτάρουμε για 5-8  λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα το κρέας και τα λαχανικά.
  • Γυρνάμε το κρέας με μια τσιμπίδα ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, τη δάφνη , την κανέλα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σβήνουμε με την τριμμένη ντομάτα και το νερό.
  • Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 2,5 ώρες. Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ετοιμάζουμε τις χυλοπίτες. 
  • Τοποθετούμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. 
  • Ρίχνουμε αλάτι και τις χυλοπίτες, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τις χυλοπίτες και πασπαλίζουμε με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το μοσχάρι από τη φωτιά. 
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, μυζήθρα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Related posts

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μακαρονάδα με σκόρδο, ελαιόλαδο και μαϊντανό – έτοιμη μέσα σε 15 μόλις λεπτά

4press

Εύκολη συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, μόνο με 5 υλικά

4press

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Milkshake με μπισκότα oreo και παγωτό βανίλια – δροσερό και πολύ απολαυστικό

4press