Μαγειρική

Στέλιος Παρλιάρος: Συνταγή για μαρμελάδα σύκο – γλυκιά, αρωματική και απίστευτα νόστιμη

Tα πιο νόστιμα σύκα είναι σίγουρα αυτά που κόβεις με το χέρι από μια συκιά που θα βρεις στον δρόμο σε ένα νησί!

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρμελάδα

• 2 κιλά σύκα, ξεφλουδισμένα (καθαρό βάρος)
• 1.900 γρ. ζάχαρη
• 280 γρ. χυμός λεμονιού
• 280 γρ. χυμός πορτοκαλιού
• 280 γρ. χυμός γκρέιπφρουτ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρμελάδα

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στα δύο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τους χυμούς.

Την τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα και διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε τα σύκα.

Αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έως ότου η μαρμελάδα δέσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Έτσι πετυχαίνουμε καλή κονσερβοποίηση.

Related posts

Στέλιος Παρλιάρος: Τούρτα με βάση από τσουρέκι – Το σιρόπι και η κρέμα σοκολάτα απογειώνουν την συνταγή

4press

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας γοητεύει με την τούρτα namelaka – Προκλητική κρέμα σοκολάτας με άρωμα λεμόνι

4press

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Γιαουρτίνη Πελοποννήσου – Εύκολη, παραδοσιακή συνταγή αποκριάς με απίστευτη γεύση

4press