Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Ισπανική τορτίγια – Μια μοναδική Ομελέτα με πατάτες

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Συστατικά

1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

1 κρεμμύδι, μεγάλο ή 2 μεσαία

2 πατάτες, μεγάλες ή 3 μεσαίες

7 αυγά, μεσαία

αλάτι

1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

20 γρ. ρόκα

θυμάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται διάφανο.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
  • Σπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Αφαιρούμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα αβγά.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το θυμάρι, και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
  • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 26 εκ. σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το απλώνουμε να πάει παντού, και αδειάζουμε το μείγμα της ομελέτας.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και ψήνουμε για 4-5 λεπτά από τη μία μεριά, μέχρι να ψηθεί το κάτω μέρος της ομελέτας και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο, τη μεταφέρουμε ξανά στο τηγάνι, και την τοποθετούμε ξανά στη φωτιά για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και από την άλλη μεριά.
  • Σερβίρουμε την ομελέτα με ρόκα και την πασπαλίσουμε με θυμάρι και ελαιόλαδο.

Related posts

Άκης Πετρετζίκης: Φασόλια χάντρες κοκκινιστά με λαχανικά – ένα λαχταριστό πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά (βίντεο)

4press

Ντίνα Νικολάου: Χοιρινό γλυκόξινο με ανανά – ένα λαχταριστό πιάτο που μας μυεί στην κινέζικη κουζίνα

4press

Pancakes βρώμης για πρωινό

4press