Πρέπει να την δοκιμάσετε!
Συστατικά
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
1 κρεμμύδι, μεγάλο ή 2 μεσαία
2 πατάτες, μεγάλες ή 3 μεσαίες
7 αυγά, μεσαία
αλάτι
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
20 γρ. ρόκα
θυμάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται διάφανο.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
- Σπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αφαιρούμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα αβγά.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το θυμάρι, και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 30 λεπτά.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 26 εκ. σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το απλώνουμε να πάει παντού, και αδειάζουμε το μείγμα της ομελέτας.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και ψήνουμε για 4-5 λεπτά από τη μία μεριά, μέχρι να ψηθεί το κάτω μέρος της ομελέτας και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο, τη μεταφέρουμε ξανά στο τηγάνι, και την τοποθετούμε ξανά στη φωτιά για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και από την άλλη μεριά.
- Σερβίρουμε την ομελέτα με ρόκα και την πασπαλίσουμε με θυμάρι και ελαιόλαδο.
