Μαγειρική

Η Ντίνα Νικολάου μας ετοιμάζει: Γκιούλμπασι – Παραδοσιακό με δυνατή γεύση!

Συνοδεύστε με πολλές τηγανητές πατάτες!

Υλικά

  • ½ κιλό αρνίσιο μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρές μερίδες
  • ½ κιλό χοιρινό μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
  • ½ κιλό μοσχαρίσια σπάλα, χωρίς κόκαλο, κομμένη σε μερίδες
  • 3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. καλή κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 – 3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη βάζω όλα τα κομμάτια κρέατος, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τους κύβους τυριού, το δεντρολίβανο, τις ροδέλες πιπεριάς, την πάπρικα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου.
  2. Κόβω ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας και στο κέντρο τους αδειάζω το μείγμα. Μαζεύω τις άκρες της προς τα πάνω και τις δένω με ένα σπάγκο, σφικτά, σαν πουγκί. Βάζω το πουγκί σε άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας και το δένω με τον ίδιο τρόπο. Ετσι, με τη διπλή λαδόκολλα, δεν υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει το χαρτί και να χυθεί το περιεχόμενο.
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω το πακέτο με το φαγητό στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού και το ψήνω για 2½ ώρες, μέχρι να ψηθούν καλά τα κρεατικά. Ανοίγω προσεκτικά τις λαδόκολλες για να μην χαθούν οι πεντανόστιμοι ζωμοί που περιέχουν και σερβίρω.

Related posts

Ντίνα Νικολάου: Έτσι θα φτιάξουμε Γκιούλμπασι – παραδοσιακό, με δυνατή γεύση και «σοφούς» γευστικούς συνδυασμούς

4press

Μια vegetarian πρόταση από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο – Μελιτζάνες με φρέσκα μυρωδικά και πιπεριές

4press

Ντίνα Νικολάου: Σαγανάκι αρακά με ντοματίνια, μανούρι και δυόσμο – θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας λαδερά φαγητά

4press