Ζουμερό & πεντανόστιμο !
Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα
- 2 κομμάτι/ια κομμάτια ψαρονέφρι (περίπου 700 γραμ.) κομμένο σε μενταγιόν (φέτες χοντρές)
- 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (άνηθο ή μαϊντανό)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.
- Τις τρίβουμε εξωτερικά, θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους.
- Τις βράζουμε για 20′-25′ μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4′ από κάθε πλευρά.
- Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4′-5′.
- Προσθέτουμε το κρασί.
- Τρίβουμε το τηγάνι (ντεγκλασάρουμε) με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος.
- Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά.
- Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.