Μαγειρική

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Ψαρονέφρι με πατάτες & υπέροχη κρεμώδη σάλτσα – Μαγειρεύεται στο τηγάνι και γίνεται απίστευτο !

Ζουμερό & πεντανόστιμο !

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα
  • 2 κομμάτι/ια κομμάτια ψαρονέφρι (περίπου 700 γραμ.) κομμένο σε μενταγιόν (φέτες χοντρές)
  • 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (άνηθο ή μαϊντανό)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.
  • Τις τρίβουμε εξωτερικά, θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους.
  • Τις βράζουμε για 20′-25′ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4′ από κάθε πλευρά.
  • Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4′-5′.
  • Προσθέτουμε το κρασί.
  • Τρίβουμε το τηγάνι (ντεγκλασάρουμε) με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος.
  • Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά.
  • Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Related posts

Ένας πεντανόστιμος μεζές από τον Άκη Πετρετζίκη: Τυρί σαγανάκι με σάλτσα από ντοματίνια – γλυκό & αλμυρό σε πλήρη αρμονία

4press

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Σούπα μινεστρόνε λαχανικών με κριθαράκι και μαυρομάτικα – μοναδικός συνδυασμός ελληνικής και ιταλικής κουζίνας

4press

Άκης Πετρετζίκης: Απογειώστε το κλασικό γιουβέτσι, συνδυάζοντάς το με μοσχαρίσιο κιμά στην κατσαρόλα – Το τέλειο κυριακάτικο γεύμα ! (βίντεο)

4press