Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Η πιο εύκολη μακαρονόπιτα στο τηγάνι με λίγα μόνο υλικά – Αξιοποιήστε τα ζυμαρικά που σας έχουν περισσέψει με τον πιο γευστικό τρόπο ! (βίντεο)

Τέλεια ιδέα!

Υλικά

  • 150 γρ. μανιτάρια champignon, κομμένα, σε κονσέρβα
  • 150 γρ. ζαμπόν, καπνιστό, σε φέτες
  • 400 γρ. κοφτό μακαρονάκι, βρασμένο
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αραβικές πίτες, σταρένιες

Εκτέλεση

  • Στραγγίζουμε καλά τα μανιτάρια με τα χέρια μας ώστε να φύγουν όλα τα υγρά τους, και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. 
  • Τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν τη μία πάνω στην άλλη, τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε σε ροδέλες, και στη συνέχεια στη μέση. 
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά, το mix τυριών, το τυρί κρέμα, το ζαμπόν και τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. 
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας, φορώντας γάντια, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά της γέμισης. 
  • Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ακουμπάμε μια πίτα. 
  • Ρίχνουμε από πάνω όλη τη γέμιση, την απλώνουμε καλά με το κουτάλι σε όλη την πίτα, τοποθετούμε από πάνω άλλη μια πίτα, και πασπαλίζουμε με άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα οι πίτες. 
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, τοποθετούμε την πίτα σε μια επιφάνεια σερβιρίσματος, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε. 

Related posts

Δροσιά και γλύκα στο ποτήρι φτιάχνοντας την πιο δροσιστική φραουλάδα του καλοκαιριού!

4press

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Εύκολα Donuts στο φούρνο – αφράτα & λαχταριστά, θα σας ξετρελάνουν

4press

Ιταλία: Διαμάχη για την αυθεντική συνταγή της καρμπονάρα – Η εκδοχή που «ταράζει τα νερά»

4press