Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Η πιο εύκολη μακαρονόπιτα στο τηγάνι με λίγα μόνο υλικά – Αξιοποιήστε τα ζυμαρικά που σας έχουν περισσέψει με τον πιο γευστικό τρόπο ! (βίντεο)

Τέλεια ιδέα!

Υλικά

  • 150 γρ. μανιτάρια champignon, κομμένα, σε κονσέρβα
  • 150 γρ. ζαμπόν, καπνιστό, σε φέτες
  • 400 γρ. κοφτό μακαρονάκι, βρασμένο
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αραβικές πίτες, σταρένιες

Εκτέλεση

  • Στραγγίζουμε καλά τα μανιτάρια με τα χέρια μας ώστε να φύγουν όλα τα υγρά τους, και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. 
  • Τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν τη μία πάνω στην άλλη, τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε σε ροδέλες, και στη συνέχεια στη μέση. 
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά, το mix τυριών, το τυρί κρέμα, το ζαμπόν και τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. 
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας, φορώντας γάντια, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά της γέμισης. 
  • Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ακουμπάμε μια πίτα. 
  • Ρίχνουμε από πάνω όλη τη γέμιση, την απλώνουμε καλά με το κουτάλι σε όλη την πίτα, τοποθετούμε από πάνω άλλη μια πίτα, και πασπαλίζουμε με άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα οι πίτες. 
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, τοποθετούμε την πίτα σε μια επιφάνεια σερβιρίσματος, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε. 

Related posts

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μας φτιάχνει νόστιμη ομελέτα με κόκκινη πιπεριά και κατσικίσιο τυρί

4press

Ο πρώτος σεφ παγκοσμίως που μετέτρεψε τα πιάτα του σε κρυπτονομίσματα είναι από τα Καλάβρυτα

4press

Γιάννης Λουκάκος: Ετοιμάστε ένα γκουρμέ πιάτο με τις οδηγίες του σεφ – Χοιρινή πανσέτα με πράσο μπρεζέ, πουρέ σελινόριζα και σάλτσα κόλιανδρο

4press