Ένα υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πέννες ριγέ χωρίς γλουτένη
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκίτσες
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
1 κ.γ. μπούκοβο
½ κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
¾ φλ. ζωμό λαχανικών, χωρίς γλουτένη
1 φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες και καλά στραγγισμένες
1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 φλ. φύλλα ρόκας
*Προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων ότι είναι ελεύθερα γλουτένης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πέννες ριγέ χωρίς γλουτένη και τις μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1/2 φλ. από το νερό που τα βράσαμε.
2 Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο λίγο αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
3 Σε μια πλατιά, ρηχή, κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου για 4-5 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
4 Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
5 Προσθέτουμε τις στραγγισμένες πέννες προσθέτοντας λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
6 Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αν χρειάζεται, προσθέτουμε επιπλέον. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.