Μαγειρική

Εύκολη συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, μόνο με 5 υλικά

Η γαλατόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό από την Αρκαδία και η συνταγή της έχει ρίζες στην αρχαιότητα.

Η απλότητα της γαλατόπιτας είναι που την έχει καταστήσει τόσο αγαπητή σε κάθε γωνιά της χώρας, ενώ η πλούσια αλλά συνάμα ανάλαφρη γεύση της την έχουν αναδείξει ως ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά εδέσματα.

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας κυριαρχούν ντόπιες εκδοχές της αγαπημένης γαλατόπιτας, ωστόσο η κεντρική ιδέα ενός γλυκού με βάση το γάλα -πρόβειο, αγελαδινό η κατσικίσιο- είναι η ίδια.

Εμείς βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr μία πανεύκολη συνταγή για γαλατόπιτα με μόλις 5 υλικά χωρίς φύλλο που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε την πιο νόστιμη και αφράτη κρέμα.

Υλικά για γαλατόπιτα
1,5 λίτρο γάλα
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
2 κ.σ. βούτυρο
Εύκολη συνταγή για γαλατόπιτα
Βάζουμε τα υλικά στην κατσαρόλα και ανακάτευα μέχρι να πήξει.
Το βούτυρο το βάζουμε στο τέλος.
Στην συνέχεια την βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 35×30 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.

Related posts

Σιροπιαστό κέικ μανταρίνι από τον Στέλιο Παρλιάρο – Ζουμερό και πεντανόστιμο

4press

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σαλάτα με αρακά, φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο, πατάτες & αυγά ποσέ – «πεθαίνουμε» να την δοκιμάσουμε

4press

Πόσες θερμίδες έχει ο κουραμπιές και πώς θα φτιάξετε τον καλύτερο που έχετε δοκιμάσει (βίντεο)

4press